Składniki:

1/2główki salaty lodowej
2 duże pomidory
20 czarnych oliwek
1 większa czerwona cebula
2 ząbki czosnku
1/3 szklanki oliwy z oliwek
12-15 dag. sera feta
kilka kropel octu winnego lub sok z połowy cytryny
sol

pieprz

oregano

bazylia

odrobina cukru

Wykonanie:

Sałatę porwać na drobne kawałki. Pomidory i cebule pokroić na dość cienkie pół krążki, oliwki przekroić wzdłuż na pół, czosnek przecisnąć przez praskę, ser pokroić w kostkę. Do szklanki wlać oliwę, wrzucić czosnek. Wszystkie pokrojone warzywa wrzucić do miski, posypać solą, cukrem, skropić octem lub sokiem z cytryny, dodać pieprz, oregano i bazylie, delikatnie wymieszać. Na koniec dodać oliwę i pokrojony ser feta, delikatnie wymieszać.

.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *