SAŁATKA ANANASOWO SELEROWA

Składniki:

 

40 dag. selera naciowego

2 torebki ryżu (25 dag

10 dag. łuskanych orzechów włoskich

1 puszka ananasa

4 czubate łyżki majonezu

2 łyżki śmietany

sok z 1/3 cytryny

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Seler opłukać, osączyć i pokroić na drobne kawałki. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, osączyć i ostudzić. Orzechy posiekać, ananasa osączyć z zalewy i pokroić na drobne kawałki. Wszystkie składniki wymieszać. W osobnym naczyniu  połączyć majonez z sokiem z cytryny i śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Sałatkę wymieszać z otrzymanym sosem, wstawić  do lodówki, a następnie przełożyć do plastykowego pojemnika .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *