Składniki;

1/2 kapusty pekińskiej
6 ogórków konserwowych
3 jajka
1/2 puszki kukurydzy konserwowej
1 mały słoiczek pieczarek marynowanych
2 -3 łyżki jogurtu
1-2 łyżki majonezu
1/2 łyżeczki musztardy sarepskiej
sól
pieprz
zioła prowansalskie

Wykonanie;

Jajka ugotować na twardo.Kapustę pokroić drobno dodać pokrojone w półplasterki ogórki i odsączoną kukurydze.Jajka obrać i pokroić w kostkę razem z pieczarkami.Majonez połączyć z jogurtem, musztardą i przyprawami. Sos przelać do sałatki i dokładnie wymieszać, doprawić do smaku jeżeli jest taka potrzeba.
Sałatkę udekorować według swojego pomysłu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *