SAŁATKA FILADELFIJSKA

Składniki:

 

1 czerwona papryka

1 zielona papryka

10 dag. sera twarogowego

3 łyżki posiekanych orzechów

3-4 gałązki selera naciowego

1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki

3-4 paski szczypiorku

2-3 oliwki

majonez

1-2 pomidory

1 jajko ugotowane na twardo

sałata zielona do dekoracji

 

Wykonanie:

 

Papryki wymyć, odkroić łodygi, usunąć pestki. Ser rozetrzeć, wymieszać z orzechami, drobno posiekaną natką pietruszki,  szczypiorkiem i rozdrobnionymi oliwkami. Masę rozprowadzić majonezem, doprawić do smaku. Masą napełnić papryki i wstawić do lodówki. Ochłodzone papryki pokroić w plastry i ułożyć na talerzu pokrytym liśćmi sałaty. Dekoracyjnie ułożyć plasterki pomidorów i jajka.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *