Składniki:
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
10 dag. sera twarogowego
3 łyżki posiekanych orzechów
3-4 gałązki selera naciowego
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
3-4 paski szczypiorku
2-3 oliwki
majonez
1-2 pomidory
1 jajko ugotowane na twardo
sałata zielona do dekoracji
Wykonanie:
Papryki wymyć, odkroić łodygi, usunąć pestki. Ser rozetrzeć, wymieszać z orzechami, drobno posiekaną natką pietruszki, szczypiorkiem i rozdrobnionymi oliwkami. Masę rozprowadzić majonezem, doprawić do smaku. Masą napełnić papryki i wstawić do lodówki. Ochłodzone papryki pokroić w plastry i ułożyć na talerzu pokrytym liśćmi sałaty. Dekoracyjnie ułożyć plasterki pomidorów i jajka.