Składniki:
1 filet z kurczaka
1przyprawa Gyros
majonez
ketchup
1 puszka kukurydzy
1 puszka fasolki czerwonej
1 puszka groszku zielonego
1 cebulka
5-7 ogórków konserwowych
1/4 główki kapusty pekińskiej
Wykonanie:
Podsmażyć na oleju pokrojony w kostkę filet z kurczaka. Kiedy mięsko się zrumieni, dodać pół opakowania przyprawy Gyros i wymieszać. Ostudzone mięsko rozłożyć na dnie naczynia lub miski, przykryć drobno posiekaną cebulką, na całości rozprowadzić majonez i dodać trochę ketchupu. Na to rozłożyć warstwę drobno pokrojonych ogórków, a następnie przepłukaną i odsączoną fasolkę, znowu na całość rozprowadzić majonez i trochę ketchupu. Następnie rozłożyć warstwę groszku zielonego, a na groszek kukurydzę, powtarzamy czynność rozprowadzenia majonezu i ketchupu, na wierzch sałatki ułożyć drobno pokrojoną kapustkę pekińską i udekorować kawałkami czerwonej papryki, kukurydzą, groszkiem.