Składniki:

 

1 filet z kurczaka

1przyprawa Gyros

majonez

ketchup

1 puszka kukurydzy

1 puszka fasolki czerwonej

1 puszka groszku zielonego

1 cebulka

5-7 ogórków konserwowych

1/4 główki kapusty pekińskiej

 

Wykonanie:

 

Podsmażyć na oleju pokrojony w kostkę filet z kurczaka. Kiedy mięsko się zrumieni, dodać pół opakowania przyprawy Gyros i wymieszać. Ostudzone mięsko rozłożyć na dnie naczynia lub miski, przykryć drobno posiekaną cebulką, na całości rozprowadzić majonez i dodać trochę ketchupu. Na to rozłożyć warstwę drobno pokrojonych ogórków, a następnie przepłukaną i odsączoną fasolkę, znowu na całość rozprowadzić majonez i trochę ketchupu. Następnie rozłożyć warstwę groszku zielonego, a na groszek kukurydzę, powtarzamy czynność rozprowadzenia majonezu i ketchupu, na wierzch sałatki ułożyć drobno pokrojoną kapustkę pekińską i udekorować kawałkami czerwonej papryki, kukurydzą, groszkiem.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *