Składniki:

1/2 kapusty pekińskiej

2 piersi z kurczaka

3 duże cebule

1 puszka kukurydzy konserwowej

1 ketchup pikantny Pudliszki mały

1 słoiczek mały majonez dekoracyjny

5 ogórków konserwowych

1 papryka czerwona

1 przyprawa gyros

4 ząbki czosnku

sól

pieprz

Wykonanie:

Pokrojone na kawałki piersi z kurczaka wymieszać z przyprawą gyros, odstawić na pół godziny. Usmażyć. Cebulę pokrojoną w kostkę delikatnie zeszklić, by pozostała krucha. Ogórek i paprykę pokroić w kostkę. Poszatkowaną kapustę wymieszać z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku i posolić. Wymieszać wszystkie składniki lub dekoracyjnie układać warstwami:

na dnie większą część kapusty

potem kurczak

cebula

kukurydza

ketchup

ogórek

papryka

majonez

i na górę resztę kapusty

Udekorować według własnego pomysłu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *