Składniki:
6 jajek
2 cebule
20 dag. drobiowej szynki w plasterkach
1 kabanos drobiowy
2 ząbki czosnku
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki musztardy
3 łyżeczki chrzanu
sól
pieprz
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać pokroić w kostkę i przełożyć na rozgrzaną patelnię teflonową. Smażyć bez tłuszczu na złoty kolor. Szynkę i kabanosa pokroić w kostkę. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Do zrumienionej cebuli dodać szynkę, kabanosa i czosnek. Razem wymieszać i jeszcze chwilkę smażyć. Następnie zdjąć z ognia i ostudzić. Ostudzoną cebulę z szynką przełożyć do miski. Następnie dodać jajka, jogurt naturalny, musztardę i chrzan. Wszytko razem dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Udekorować według własnego uznania Gotową sałatkę włożyć do lodówki na kilka godzin.