SALATKA JAJECZNA OLI

Składniki:

6 jajek

2 cebule

20 dag. drobiowej szynki w plasterkach

1 kabanos drobiowy

2 ząbki czosnku

3 łyżki jogurtu naturalnego

2 łyżki musztardy

3 łyżeczki chrzanu

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać pokroić w kostkę i przełożyć na rozgrzaną patelnię teflonową. Smażyć bez tłuszczu na złoty kolor. Szynkę i kabanosa pokroić w kostkę. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Do zrumienionej cebuli dodać szynkę, kabanosa i czosnek. Razem wymieszać i jeszcze chwilkę smażyć. Następnie zdjąć z ognia i ostudzić. Ostudzoną cebulę z szynką przełożyć do miski. Następnie dodać jajka, jogurt naturalny, musztardę i chrzan. Wszytko razem dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.  Udekorować według własnego uznania Gotową sałatkę włożyć do lodówki na kilka godzin.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *