SAŁATKA JAJECZNA Z CHRZANEM

Składniki;

5 jajek
1/2 puszki kukurydzy

1/2  puszki groszku konserwowego
10 dag. szynki konserwowej
3 średnie konserwowe ogórki
1pęczek szczypiorku
1i 1/2  łyżki chrzanu ze słoiczka,
3 łyżki majonezu
sól

pieprz

 

Wykonanie;

 

Jajka ugotować na twardo, zalać zimną woda, obrać i pokroić w drobną kostkę. W taka samą  kostkę pokroić szynkę i ogórki. Kukurydzę z groszkiem osączyć na sitku. Szczypiorek posiekać. Wszystko razem wymieszać w misce. Majonez wymieszać z chrzanem, doprawić solą i pieprzem, połączyć z sałatką. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *