Składniki;

9 dużych marchewek
3 średniej wielkości pietruszki
4-5 ogórków kiszonych lub konserwowych
4 jajka
1 puszka groszku konserwowego
1 mała cebula
1 jabłko
kilka łyżek majonezu
2 łyżeczki musztardy
sól
pieprz
3-4 ziemniaki większe

Wykonanie;

Marchew, pietruszkę obrać i ugotować, ziemniaki ugotować w łupinkach i zostawić aż wystygną, ziemniaki obrać ze skórki . Jajka ugotować na twardo zalać zimną woda .Groszek odsączyć z zalewy na sicie.Do dość dużego naczynia dać pokrojone w małą kostkę jajka oraz warzywa: marchewkę, pietruszkę, ogórki ,jabłko i ziemniaki. Dodać drobniutko posiekaną cebulę, majonez, musztardę. Przyprawić solą i pieprzem,do smaku, wymieszać. Odstawić na trochę aby składniki się przegryzły.Udekorować według swojego pomysłu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *