Składniki:

kilka środkowych listków sałaty

1 jajko

1 pomidor

1 łyżka posiekanej rzeżuchy

5 dag. szynki lub ugotowanego mięsa

2 salsefie

1/2 łyżeczki lebiodka

sos vinaigrette

Wykonanie:

Salsefię ugotować we wrzącej, osolonej wodzie. Obrać ze skórki i pokrajać w krążki. Jajko ugotować na twardo, obrać, pokrajać w kostkę. Sałatę umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i poszatkować. Pomidor sparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki i pokrajać w ćwiartkę. Szynkę drobno pokrajać. Wszystkie składniki wymieszać w salaterce z sosem vinaigrette.

 

 

116.     Sałatka kukurydziana

1 puszka kukurydzy konserwowanej, 1 puszka groszku konserwowanego, 200-250 g sera żółtego najlepiej miękki, majonez, 1

puszka tuńczyka w sosie własnym

Mieszasz razem (ser najlepiej pokroic w kostkę) dodajesz majonezu i gotowe.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *