Składniki:
1/2 paczki makaronu ryżowego
1/2 paczki paluszków krabowych Surimi
1/2 ogórka zielonego
1/2puszki kukurydzy konserwowej
1/2 puszki czerwonej fasolki
2 łyżki majonezu
1-2 łyżki jogurtu naturalnego
2-3 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę)
sól
pieprz
Wykonanie:
Makaron ryżowy zalać wrzątkiem i lekko posolić zostawić na około 15 minut. Makaron mocno odcisnąć najpierw w cedzaku, a potem w ściereczce lnianej, żeby był prawie suchy, następnie go pokroić nożem na krótkie kawałki 2-3 cm. Przełożyć do miseczki. Ogórek obrać lekko z zielonej skórki i pokroić w kosteczkę, dodać odcedzoną kukurydzę i fasolkę, lekko rozmrożone paluszki krabowe pokroić w kosteczkę. Dodać sól i pieprz do smaku,oraz majonez wymieszany z jogurtem,i czosnek ,wymieszać doprawić do smaku . Schłodzić w lodówce przed podaniem.