Składniki:

1/2 paczki makaronu ryżowego

1/2 paczki paluszków krabowych Surimi

1/2 ogórka zielonego

1/2puszki kukurydzy konserwowej

1/2 puszki czerwonej fasolki

2 łyżki majonezu

1-2 łyżki jogurtu naturalnego

2-3 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę)

sól

pieprz

Wykonanie:

Makaron ryżowy zalać wrzątkiem i lekko posolić zostawić na około 15 minut. Makaron mocno odcisnąć najpierw w cedzaku, a potem w ściereczce lnianej, żeby był prawie suchy, następnie go pokroić nożem na krótkie kawałki 2-3 cm. Przełożyć do miseczki. Ogórek obrać lekko z zielonej skórki i pokroić w kosteczkę, dodać odcedzoną kukurydzę i fasolkę, lekko rozmrożone paluszki krabowe pokroić w kosteczkę. Dodać sól i pieprz do smaku,oraz majonez wymieszany z jogurtem,i czosnek ,wymieszać doprawić do smaku . Schłodzić w lodówce przed podaniem.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *