Składniki;
1 opakowanie paluszków krabowych
1 słoik małych ogórków w occie
3 połówki kolorowej papryki
2 jajka
1 puszka czerwonej fasoli
1 torebka ciemnego ryżu
1 mały pęczek posiekanej pietruszki do środka i na wierzch
Sos;
majonez
jogurt grecki
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
pieprz cayenne
dla koloru ciupek kurkumy
Wykonanie;
Paluszki krabowe pokroić w kostkę,ogórki pokroić w plasterki, papryki pokroić w drobną kostkę jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę.Fasole odsączyć z wody, ryz ugotować według przepisu na sypko. Wszystkie składniki połączyć dodać posiekanej pietruszki , troszkę majonezu pół na pół z jogurtem greckim , dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę sól ,pieprz do smaku i dla ładnego koloru dodać ciupek kurkumy jeszcze troszeczkę pieprzu cayenne dla wyrazistości smaku, wymieszać i posypał resztą pietruszki posiekanej i schłodzić aby sałatka przeszła smakami.