SAŁATKA MEKSYKAŃSKA

Składniki:

 

4 kg. ogórków

1szklanka soli

4 czerwone papryki

1/2 kg. cebuli

 

Zalewa:

1litr wody

2,5szklanki cukru

2,5szklanki octu 6%

1 łyżka ziela angielskiego

1 łyżka curry

 

Wykonanie:

 

Ogórki pokroić w plastry (nie obierać). Wymieszać z ? szkl soli. Odstawić na 3godziny. Odsączyć. Papryki pokroić w paski. Dodać ? szklanki soli. Ostawić na 2 godziny. Odsączyć. Cebulę pokroić w pół talarki. Dodać ? szklanki soli. Odstawić na 2godziny.Odsączyć. Składniki zalewy zagotować lekko dostudzić. Dodać warzywa i wymieszać. Sałatkę przełożyć do słoików i pasteryzować10-15minut.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *