Składniki:

4 kg. ogórków

1/2 kg. marchwi

1/2 kg. cebuli

4 żółte papryki

1 duży seler

6 szklanek wody

3/4 szklanki soli

Zalewa:

3/4 szklanki octu

1 szklanka oleju

5 łyżek cukru

 

Wykonanie:

 

Warzywa dokładnie umyć. Ogórki pokroić w grube plastry. Paprykę pokroić w paski, cebulę w piórka, a marchewkę i selera zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Ogórki i cebulę zalać wodą i posypać solą. Odstawić na 3 godziny. Lekko odcisnąć dodać paprykę, marchew i selera. Wymieszać razem. Wymieszać warzywa ze składnikami na zalewę. Nakładać do słoików i pasteryzować około 15-20minut.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *