SAŁATKA MIESZANA NELI

Składniki;

1kg. marchewki
1kg.kapusty białej
1kg. cebuli
1kg. pieczarek
1kg. pomidorów
1/2  kg. papryki
Zalewa;
1/2 szklanki cukru
1 szklanka octu 10%
50 ml.oleju
3 łyżki soli

Dodatkowo;
pieprz

ziele angielskie

liść laurowy

Wykonanie;

Kapustę poszatkować.Marchew, cebule, pieczarki , paprykę i pomidory obrane ze skórki i umyte pokroić w plastry.

Zalewa;
Zalewę z przyprawami zagotować ,włożyć do gorącej zalewy  warzywa wymieszać i gotować 40 minut. Gorące wkładać do słoików dobrze zakręcić ,nie trzeba pasteryzować.Ja pasteryzuje 10 minut od zagotowania się wody w garnku.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *