Składniki:

50dag. pieczarek

12 dag. salami

2 cebule

5 łyżek oleju

2łyżki octu

1/2 pęczka koperku

1/2 pęczka natki pietruszki

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić na plasterki. Zmieszać 5 łyżek oleju z 2 łyżkami octu, doprawić do smaku solą i pieprzem. Włożyć do miski, polać marynatą. Obrać i umyć cebulę, pokroić w kostkę. Pokroić kiełbasę, dodać do grzybów, mieszać. Odstawić sałatkę pod przy kryciem na pół godziny. Opłukać koperek i natkę, osuszyć, drobno posiekać. Posypać sałatkę zieleniną. Podawać z grzankami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *