SAŁATKA OSTRO-KWAŚNA

Składniki:

 

800  g kapusty białej

1ostra czerwona papryka

1 średni kawałek imbiru

lub 2 łyżeczki imbiru w proszku

3łyżeczki cukru

1 łyżeczka musztardy

3 łyżeczki białego octu winnego

1 łyżka oleju

2 łyżki soli

2 łyżki orzeszków.

 

Wykonanie:

 

Liście kapusty dokładnie umyć, osączyć i poszatkować na cieniutkie paseczki długości 4-6  cm. Dokładnie wymieszać z solą i cukrem, po czym odstawić na 2 godziny. Paprykę umyć, wypestkować i pokroić na cieniutkie paseczki. Imbir obrać i drobno posiekać. Kapustę lekko odcisnąć. Dodać paprykę, imbir, musztardę i olej. Dokładnie wymieszać i odstawić na 2 godz. Przed podaniem posypać orzeszkami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *