Składniki:

 

2 grapefruity

2 pomarańcze

1 kiść białych winogron bezpestkowych

2 łyżki posiekanych orzechów włoskich

2 łyżki płatków migdałowych

cukier puder

1 kieliszek likieru pomarańczowego

1 melon żółty

sok z cytryny

 

Wykonanie:

 

Owoce obieram ze skóry. Ostrym nożem  wycinam z pomiędzy białych błonek  fileciki miąższukroję na kawałki. Winogrona płuczę  osączam , odrywam grona od gałązki. Melon przekrawam na pół, staram się by brzeg był powycinany w ząbki, wydrążam łyżką pestki, środek skrapiam sokiem z cytryny. Wkładam przygotowane owoce, posypuję cukrem pudrem, skrapiam likieremi posypuję płatkami migdałowymi, oraz posiekanymi orzechami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *