SAŁATKA PO BAŁKAŃSKU

Składniki:

 

2-3 duże zielone ogórki (najlepiej takie, które można jeść ze skórką)

150-200 g. białego półtłustego sera w kostkach

oliwa z oliwek (extra vergine)

ocet winny

sól,

4-5 ząbków czosnku

 

Wykonanie:

 

Czosnek rozetrzeć w drewnianej misce z solą, dodać kilka łyżek (po łyżce) oliwy i chwilę ucierać, aż się zrobi masa, dodać octu i jeszcze wymieszać. Ogórki umyć pokroić w kostkę (najlepiej nie obierać), ser podrobić widelcem. Wymieszać  ogórki z serem, zalać sosem czosnkowym, jeszcze trochę wymieszać, odstawić na kilka minut.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *