Składniki:

1/2 kg. ziemniaków

1/4 kg. fasolki szparagowej

4-6 marchewek

10 dag. białej  fasoli konserwowej

1 szklanka zielonego groszku konserwowego

2 łyżki octu

2 łyżki oliwy

sól

pieprz

2-4 łyżki kiszonych ogórków

1-2 łyżki posiekanych grzybków w occie

3-4 łyżki zieleniny

2-3 jajka

1 i 1/2 szklanki majonezu

Wykonanie:

Ziemniaki ugotować  pokroić w małą kostkę, fasolkę ugotować pokroić ukośnie w paski, marchewkę ugotować pokroić  w plasterki. Jajka ugotować obrać ,białka jaj posiekać, ogórki pokroić w kostkę. Jarzynki  włożyć do miski, wlać oliwę, ocet, posolić, posypać pieprzem, ostrożnie wymieszać, wstawić do lodówki na dwie godziny.  Marynowane jarzynki wymieszać z grzybkami, ogórkiem, zieleniną i 3/4 szklanki majonezu. Przełożyć majonezem, przybrać  żółtkami przetartymi przez sito, plasterkami marchwi i listkami pietruszki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *