Składniki:
1/2 kg. ziemniaków
1/4 kg. fasolki szparagowej
4-6 marchewek
10 dag. białej fasoli konserwowej
1 szklanka zielonego groszku konserwowego
2 łyżki octu
2 łyżki oliwy
sól
pieprz
2-4 łyżki kiszonych ogórków
1-2 łyżki posiekanych grzybków w occie
3-4 łyżki zieleniny
2-3 jajka
1 i 1/2 szklanki majonezu
Wykonanie:
Ziemniaki ugotować pokroić w małą kostkę, fasolkę ugotować pokroić ukośnie w paski, marchewkę ugotować pokroić w plasterki. Jajka ugotować obrać ,białka jaj posiekać, ogórki pokroić w kostkę. Jarzynki włożyć do miski, wlać oliwę, ocet, posolić, posypać pieprzem, ostrożnie wymieszać, wstawić do lodówki na dwie godziny. Marynowane jarzynki wymieszać z grzybkami, ogórkiem, zieleniną i 3/4 szklanki majonezu. Przełożyć majonezem, przybrać żółtkami przetartymi przez sito, plasterkami marchwi i listkami pietruszki.