SAŁATKA ŚLEDZIOWA

Składniki:

1/2 kg. filetów matiasów
1 słoiczek marynowanych pieczarek
2 strąki papryki marynowanej
2 strąki papryki żółtej
2strąki papryki czerwonej
1 por(biała cześć)
1 czerwona cebula
4 łyżki majonezu
1 cytryna
pieprz

Wykonanie:
Śledzie wymoczyć w wodzie około godziny. Następnie wyjąć z wody, osuszyć i skropić obficie sokiem z cytryny. Pora pokroić w plasterki. Zaparzyć około 10 minut w osolonym wrzątku. Odcedzić Paprykę pokroić w kostkę. Pieczarki wyjąć z zalewy, większe przekroić na pół. Cebulę obrać i drobno posiekać . Śledzie pokroić w paski. Przełożyć do salaterki. Dodać pora, paprykę, pieczarki, cebulę oraz majonez. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Sałatkę doprawić do smaku pieprzem.Udekorować według swojego uznania.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *