Składniki:

1 puszka kukurydzy konserwowej

1 mała puszka groszku konserwowego

3-4 ogórki konserwowe

1 średnia cebula

1/2 papryki świeżej

5 filetów śledziowych w zalewie octowo- olejowej

1 łyżka majonezu

1/2 łyżki śmietany

pieprz

 

 

Wykonanie:

 

Kukurydzę, groszek odsączyć z zalewy, dodać pozostałe składniki pokrojone w kostkę . Filety śledziowe odsączyć pokroić w cienkie paseczki. Dodać paprykę pokrojoną w średnią kostkę , śmietanę i majonez, wymieszać razem popieprzyć doprawić do smaku. Udekorować według swojego uznania. Sałatka jest najlepsza jak się przegryzą wszystkie składniki.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *