Składniki:

 

35 dag. śledzi matiasów

4 średnie ziemniaki

1 średnia marchewka

1 średnia pietruszka

4 średnie ogórki kiszone

1 por

5 jajek

1 puszka zielonego groszku

majonez

sól

pieprz

Wykonanie:

Matiasy opłukać pod bieżącą wodą i namoczyć w zimnej wodzie przez około 30 minut. Następnie opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę ugotować w skórce, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Ogórki kiszone i por pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Zielony groszek osączyć z zalewy. Do miski przełożyć matiasy, ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, ogórki kiszone, por, jajka i zielony groszek. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać i sałatkę schłodzić w lodówce.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *