SAŁATKA STRASBURSKA

Składniki:

25 dag. żółtego sera

20 dag. szynki

1 kwaszony ogórek

1 cebula

1 kalafior

kwasek cytrynowy

olej

sól

zielenina

papryka

Wykonanie:

Wymyty kalafior obgotować, osączyć, rozdzielić na różyczki i włożyć do zaprawy z kwasku, oleju i soli, pozostawić na 15  minut. Ser zetrzeć na tarce, szynkę, ogórek i cebulę rozdrobnić, wymieszać. Odłożyć parę różyczek kalafiora, a pozostałe  wymieszać ze wszystkimi składnikami, doprawić do smaku. Półmisek wyłożyć liśćmi sałaty, nałożyć masę serową, posypać  posiekaną zieleniną i papryką.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *