Składniki:

1 mały słoik selera

1 puszka kukurydzy

20 dkg. szynki konserwowej

1 puszka ananasa

1 por pokrojony

majonez

2 większe jabłka

20 dkg. żółtego sera

3 jajka

Wykonanie:

Na spód salaterki układamy kolejno:

odsączony seler

na to odsączoną kukurydzę

szynkę konserwową pokrojoną w kostkę

majonez

pora pokrojonego w kostkę

majonez

starte na grubej tarce obrane jabłka

ananasa odsączonego i pokrojonego w mniejsze kawałki

żółty ser starty na dużych oczkach tarki

na sam wierzch jajka ugotowane na twardo ostudzone i starte na dużych oczkach

Sałatkę najlepiej zrobić wcześniej. Na stół sałatkę podajemy bez mieszania, nie dajemy do sałatki ani soli, ani pieprzu.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *