Składniki:
1 paczka tortellini z mięsem
1 puszka czerwonej fasoli
1 por biała część
20 dag. szynki konserwowej
4 małe ogórki kiszone
4 jajka ugotowane na twardo
1 kukurydza konserwowa
4 duże łyżki majonezu
4 łyżki gęstej śmietany
Wykonanie:
Tortellini ugotować,przelać zimną wodą,fasolę i kukurydze dobrze odsączyć, por pokroić w pół krążki sparzyć wrzącą wodą odsączyć i wystudzić. Jajka ugotować na twardo ,obrać wystudzić. Jajka ,szynkę i ogórki pokroić w kosteczkę,majonez wymieszać razem z śmietaną.
Układać warstwami:
tortellini,fasola,na to polać4 łyżki sosu majonezowego,
na to dajemy pora ,szynkę,ogórki,jajka i resztę sosu który nam został.Na wierzch ułożyć kukurydzę udekorować według swojego uznania.