Składniki:
20 dag. ryżu
1 puszka kukurydzy
4-5 ogórków konserwowych
3 puszki tuńczyka w sosie własnym
majonez
10-15 dag.ser żółty
5 jajek
3 marchewki
pieprz
szczypiorek
Wykonanie:
Na płaskim talerzu ułożyć plastikową obręcz. Do środka nakładać kolejno
ryż ugotowany na sypko lekko ugnieść go łyżką
startą na tarce o grubych oczkach ugotowaną marchewkę
majonez rozsmarować
starte na grubej tarce ogórki lekko odciśnięte
odsączoną kukurydzę
odsączonego z zalewy tuńczyka
majonez
starte na grubej tarce ugotowane i ostudzone jajka.
Wierzch posypać startym na drobnych oczkach serem. Wraz z obręczą włożyć sałatkę do lodówki na 2-3 godziny. Przed podaniem obręcz zdjąć. Kroimy tak, jak kroi się tort.