SAŁATKA WARZYWNA

 

Składniki:

2 kg. kapusty białej

2 kg. ogórków zielonych

4 sztuki marchewki

4 sztuki pietruszki

2 papryki czerwone

4 pory

Zalewa:

1 szklanka cukru

1 szklanka oleju

3/4 szklanki octu 10%

2 łyżki soli

 

Wykonanie:

Warzywa umyć ,obrać. Kapustę poszatkować , ogórki w plasterki , marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Porę pokroić w plasterki ,paprykę w paski. Warzywa wymieszać z przegotowaną ostudzoną zalewą . Pozostawić na 2 godziny. Nałożyć do słoiczków i pasteryzować 20 -25 minut od chwili zagotowania się wody w garnku.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *