Składniki:

 

1 kg. kapusty

1 kg. cebuli

1 kg. papryki

1 kg. pomidorów

1 kg. ogórków lub cukinii

1 szklanka cukru

1 szklanka octu, 1

12 szklanki oleju

2 łyżki soli

1 łyżka pieprzu

 

Wykonanie:

Do dużego garnka wlać olej, startą na grubej tarce marchewkę i dusić 5 minut. Dodać pokrojoną w grubsze pół talarki cebulę i dalej dusić z 3 minuty. Dodać pokrojoną w paski paprykę a po 3 minutach pokrojone w kawałki pomidory zamieszać i wyłączyć palnik. W osobnym garnku podgotować poszatkowaną kapustę i odcedzić. Do poszatkowanych ogórków dodać uduszone gorące warzywa, kapustę oraz wszystkie przyprawy,wymieszać i zostawić na 1/2 godziny, aż to wszystko przejdzie smakami. Nakładać do słoików i gotować 15 minut od chwili zagotowania się wody.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *