Składniki:
2 filety z piersi kurczaka (po 150 g)
sól
pieprz czarny
2 łyżki oleju
300 g. kalafiora
300 g. brokułów
4 marchewki
200 g. mieszanej sałaty
125 g. majonezu
150 g. jogurtu
sok z cytryny
3 łyżeczki przyprawy curry
cukier
Wykonanie:
Mięso natrzeć solą i pieprzem. Smażyć na oleju po 6 minut z każdej strony. Jarzyny oczyścić. Kalafior i brokuły podzielić na różyczki, marchew pokroić w słupki. Kalafior gotować w osolonej wodzie około 7 minut. Po 2 minutach dodać brokuły, a po 5 minutach marchew Odcedzić, zahartować. Sałaty umyć i osuszyć. Majonez wymieszać z jogurtem, doprawić solą, pieprzem i curry, sokiem z cytryny i cukrem. Na talerze wyłożyć sałatę zblanszowane warzywa i plastry mięsa, polać sosem jogurtowym.