SAŁATKA WARZYWNO- JAJECZNA

Składniki:

4 jajka ugotowane na twardo
2 ogórki zielone, lub kiszone
2 papryki
2 cebule,
4 pomidory
sól
pieprz
sok z cytryny

 

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo zalać zimną wodą obrać ze skorupek, podzielić na ćwiartki. Obrać cebulę i ogórki, pokroić w plasterki. Paprykę wymyć dokładnie, oczyścić, pokroić w pierścienie. Pomidory uprzednio sparzone, obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki. Ogórki, cebulę i
paprykę połączyć razem, posolić, popieprzyć, skropić sokiem z cytryny. Ułożyć na talerzykach, przybrać ćwiartkami jajek na twardo i pomidorami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *