SAŁATKA WIELOWARZYWNA

Składniki:

 

1 główka białej

2 kg. ogórków

1 kg.marchewki

1/2 kg.cebuli

1 kg.papryki czerwonej

Wykonanie:

Kapustę poszatkować, ogórki umyć pokroić w plasterki,cebule pokroić w talarki,marchewkęobrać umyć zetrzeć na tarce o grubych oczkach paprykę umyć pokroić w paski.Wszystkie składniki połączyć.

Zalewa:

1/2 szklanki octu

1 szklanka wody

3łyżki soli

3łyżki cukru

4 listki laurowe

Wykonanie:

Wszystkie składniki połączyć , wymieszać dodać zalewę do warzyw wymieszać zostawić na noc. Rano nakładać do słoików pasteryzować 10-15 minut Sałatka jest łagodna w smaku jeżeli ktoś lubi ostrzejszą można zwiększyć proporcje w zalewie.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *