Składniki:

1 łagodna zupka chińska
1 pikantna zupka chińska
1 puszka kukurydzy konserwowej
5 jajek
1 mały słoik ogórków konserwowych
1 mały słoik papryki konserwowej
1średniej wielkości cebula lub por
majonez

Wykonanie;

Przyprawy z zupek chińskich rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Zalać pokruszony makaron, przykryć i zostawić pod przykryciem do wystudzenia.
Kukurydzę odsączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Ogórki konserwowe, paprykę konserwową i cebulę pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki przełożyć do miski wystudzony makaron, kukurydzę, jajka, ogórki, paprykę i cebulę. Dodać majonez i wymieszać. Przed podaniem schłodzić w lodówce i udekorować według własnego pomysłu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *