15 dag. pieczonego rostbefu

2 łyżki oliwy

2 łyżeczki soku  cytryny

sos tabasco

tłuczony pieprz

1 czerwona cebulka

2 pomidory

kawałek papryki

20 dag. mieszanej sałaty

2 łyżki czarnych oliwek

awokado

listki świeżej bazylii

sól

Wykonanie:

 

Rostbef pokrój w paski. Wymieszaj z oliwą, połową soku z cytryny, kilkoma kroplami sosu tabasco i tłuczonym pieprzem. Cebulę pokrój w krążki, pomidory na cząstki, a paprykę w paski. Sałatę wy mieszaj z pokrojonymi warzywami, wyłóż na talerz. Na wierzchu połóż plasterki awokado skropione sokiem z cytryny oraz paski mięsa Sałatkę oprósz solą, polej sosem, w którym leżało mięso, posyp listkami bazylii

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *