SAŁATKA Z BIAŁEJ KAPUSTY

Składniki;

1 kg. kapusty białej
1 średnia cebula
20 dag.marchewki

Sos;

4 łyżki octu
3 łyżki oleju
cukier
sól
pieprz
150 g. śmietany kwaśnej 18%

Wykonanie;

Cebule pokroić w drobną kosteczkę, kapustę posiekać w paseczki,marchewkę obrać umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Kapustę posypać 1 łyżeczką soli i pognieść, dodać cebulę, marchewkę i kwaśną śmietanę, wszystko wymieszać i odstawić na co najmniej 1 godzinę do lodówki.

Sos;

Ocet,olej,cukier i pieprz pomieszać,dodać do kapusty.

Następne

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *