SAŁATKA Z BIAŁEJ KAPUSTY

Składniki:

1 mała główka białej kapusty

1 duża cebula

3 łyżki oleju

3 łyżki cukru

3 łyżki octu

sól

pieprz

1/2 łyżeczki kminku

75 g. wędzonego boczku

 

Wykonanie:

 

Kapustę poszatkować,zalać gorącą woda na 3 minuty. Potem odcedzić przez sitko. Cebulę drobno posiekać,podsmażyć na oleju,posypać cukrem i skartelizować. Dolać 100 ml. wody i ocet,zagotować Gorącą zaprawą polać kapustę. Doprawić solą,pieprzem i kminkiem,dobrze wymieszać. Ostudzić. Boczek pokroić cienko i podsmażyć na patelni bez tłuszczu, posypać na kapustę.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *