SAŁATKA Z BIAŁEJ KAPUSTY

Składniki:

1 mała główka białej kapusty

1 duża cebula

3 łyżki oleju

3 łyżki cukru

3 łyżki octu

sól

pieprz

1/2 łyżeczki kminku

7 dag.wędzonego boczku

Wykonanie:

Kapustę poszatkować,zalać gorącą wodą na 2-3 minuty. Odcedzić przez sitko. Cebule drobno posiekać,podsmażyć na oleju,posypać cukrem i skarmelizować. Dolać 100 ml. wody i ocet,zagotować i gorącą zaprawą polać kapustę. Doprawić solą,pieprzem i kminkiem,dobrze wymieszać.Ostudzić boczek pokroić cienko i podsmażyć na patelni bez tłuszczu,posypać na kapustę.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *