Składniki;

1 duży ogórek sałatkowy
1 opakowanie paluszków krabowych w zalewie
1 czerwona cebula
2 cykorie
1/2 szklanki kwaśnej gęstej śmietany
1 pęczek koperku lub szczypiorku
sol

pieprz
sok z 1cytryny

 

Wykonanie;
Ogórki pokroić w cienkie plasterki,cebule pokroić na cząstki,Cykorie oczyścić ,usunąć gorzkie piętki ,pokroić , paluszki krabowe osaczyć ,pokroić na małe kawałki,koperek drobno posiekać,

Sos;
Kwaśną gęstą śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny ,dodać szczypiorek. ,przyprawić do smaku  pieprzem. Wyłożyć wszystko do salaterki.
Dodać porcje sosu śmietanowego.Udekorować podawać zaraz  po przyrządzeniu .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *