SAŁATKA Z JAJKIEM

Składniki:

30 dag.fasolki szparagowej

2 duże pomidory

4 jajka ugotowane na twardo

1 mały słoiczek filetów anchois

2 łyżki czarnych oliwek

cukier

sól

pieprz

Wykonanie:

Fasolkę ugotować na półmiękko w lekko posłodzonej i posolonej  wodzie.Odcedzić wyłożyć na duży płaski talerz.Pomidory pokroić w cząstki lub dużą kostkę, wyłóż na fasolkę.Jajka obierz pokrój na ćwiartki,a potem na połowę.Wyłóż na sałatkę.Sałatkę obłóz filecikami anchois,posyp odsączonymi oliwkami.Oprósz solą i pieprzem.Skrop olejemz anchois.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *