Składniki:
10 dag. piersi kurczaka
1przyprawa gyros
10 dag. polędwicy sopockiej
10 dag. kapusty pekińskiej
1/2 puszki kukurydzy
1 cebula
15 dag. drobnego makaronu
1ogórek
1pomidor
1papryka
150 ml. majonezu
sól
pieprz
2 ząbki czosnku
olej
Wykonanie:
Kurczaka umyj, osusz, pokrój w drobną kostkę. Posyp przyprawą gyros, usmaż na oleju. Makaron ugotuj w dużej ilości osolonego wrzątku. Osącz, ostudź. Polędwicę pokrój w drobną kostkę. Kapustę oczyść, posiekaj. Kukurydzę osącz. Cebulę obierz, posiekaj. Ogórka obierz, paprykę oczyść, pomidora umyj, pokrój w kostkę. Majonez wymieszaj z posiekanym czosnkiem, przypraw solą i pieprzem. Makaron, kurczaka, polędwicę i wszystkie warzywa włóż do salaterki, polej sosem, wymieszaj. Sałatkę możesz posypać startym żółtym serem i posiekanym szczypiorkiem.