Składniki:

1 opakowanie kaszki kus kus

1  ogórek zielony

5  pomidorów

1 pęczek natki pietruszki

1 pęczek szczypiorku

1 cebula czerwona

1/2 szklanki oliwy z oliwek

1 cytryna

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Kus- kus przygotować wg. przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Przełożyć do miski. Polać oliwą. Wymieszać tak, by kus-kus się nie posklejał . Pomidory, ogórka i cebulę pokroić w małą kostkę. Natkę pietruszki i szczypiorek posiekać. Wszystko dodać do kus-kusu. Skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.Udekorować według swojego gustu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *