Składniki:

 

30 sztuk muszli makaronowych

200 g. wędliny

2 jajka

1/2 pora

1/2 strąka papryki pomarańczowej

1/2strąka papryki czerwonej

1 puszka kukurydzy

6 łyżek majonezu

 

Wykonanie:

 

Makaronowe muszle (po włosku to conchiglioni) ugotować w osolonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu. Jajka ugotować na twardo, a gdy przestygną, obrać je i pokroić w kosteczkę. Pora oczyścić, pociąć w pół księżyce. Wędlinę (Np. dobrą szynkę) pokroić w drobną kostkę. Strąki obu papryk pokroić w drobną kostkę. Jajka, pory, paprykę, wędlinę i odsączoną kukurydzę przełożyć do miski i wymieszać z majonezem. Przygotowaną sałatką napełnić makaronowe muszle. Udekorować Np. gałązką koperku albo listkiem bazylii.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *