SAŁATKA Z OGÓRKÓW

Składniki;

30 dag .konserwowych ogórków
10 dag. szynki  konserwowej w plasterkach
1 mała cebula
2 jajka
1-2 łyżki musztardy
1- 2 łyżki jogurtu naturalnego
sól
pieprz

Wykonanie;

Konserwowe ogórki pokroić w kostkę i odcisnąć z soku. Szynkę w plasterkach i cebulę pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę.
Do miski przełożyć konserwowe ogórki, szynkę, cebulę i jajka. Dodać musztardę i jogurt naturalny. Przyprawić do smaku solą morską i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Gotową sałatkę włożyć do lodówki na około 30 minut.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *