SAŁATKA Z PIECZAREK

Składniki:

1/2 kg. pieczarek swieżych

4 jajka

2 winne jabłka

1puszka groszku

1 por mały (biała cześć)

majonez

sok z 1/2 cytryny

sól

pieprz

kwasek cytrynowy

Wykonanie:

Pieczarki umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego przez około 10 minut. Przestudzone pieczarki pokroić w kostkę. Jajka ugotować, przestudzone pokroić w grubszą kostkę. Por pokroić w krążki, posolić i na chwilę odstawić, następnie odcisnąć nadmiar soku. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z cytryny. Wszystkie składniki wymieszać, dodać groszek i majonez ponownie wymieszać i doprawić do smaku sola i pieprzem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *