Składniki:
10 dag. dowolnego makaronu
1por
2 jajka
1 łyżka zielonego groszku
1 łyżka kukurydzy z puszki
1 łyżka ziaren słonecznika
1 łyżka ziaren dyni
2 łyżki majonezu
1 łyżka kiełków rzodkiewki
1 łyżeczka masła
sól
pieprz
Wykonanie:
Makaron ugotuj w osolonej wodzie według instrukcji. Osącz, ostudź. Por oczyść, umyj, pokrój na plasterki, przesmaż na maśle. Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz, pokrój w grubą kostkę. Kiełki przebierz, umyj, osusz przebierz. Makaron, por, jajka, zielony groszek, kukurydzę i kiełki włóż do salaterki. Dodaj majonez, posyp ziarnami słonecznika i dyni, wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem.