Składniki:

10 dag.paluszków krabowych

2 kawałki selera naciowego

biała część niedużego pora

4 jajka ugotowane na twardo

kapary

3 łyżki jogurtu naturalnego

1 łyżka majonezu

1 łyżka musztardy

sok z cytryny

2 ząbki czosnku (opcjonalnie)

sól

pieprz

Wykonanie:

Paluszki krabowe pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do miski. Selera naciowego pokroić dosyć cienko i dodać do surimi.Pora pokroić w piórka, również cienko,dodać do miski. Jajka ugotowane na twardo pokroić w dużą kostkę, dodać je do warzyw i surimi. Teraz dodaję kapary odsączone z zalewy i delikatnie mieszam składniki. Sałatkę przyprawić solą, pieprzem, wycisnąć sok z cytryny i ponownie wymieszać, sałatka musi być dosyć wyraźnie przyprawiona. Na koniec dodać jogurt naturalny, musztardę i majonez, dokładnie wymieszać i pozostawić do przegryzienia. Do sosu można też dodać czosnek, który jeszcze bardziej podkreśli smak sałatki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *