Składniki:
1 opakowanie tortellini
1 mały brokuł
1 mały kalafior
1 puszka kukurydzy
2 połówki piersi kurczaka
1 mały jogurt naturalny
1 majonez
musztarda sarepska lub chrzanowa
gałka muszkatołowa
sól
pieprz
zioła prowansalskie
curry lub kurkuma
Wykonanie:
Podzielić brokuły i kalafiora na niewielkie różyczki i gotować w dwóch osobnych garnkach bo mają inny czas gotowania w lekko osolonej wodzie. Ugotować al dente . Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na patelni przyprawiając odpowiednio. Ugotować tortellini w lekko osolonej wodzie ,odcedzić. Kiedy wszystko ostygnie dać do dużego garnka lub miski i dodać odsączoną kukurydzę z puszki. Wymieszać w miseczce 1/2 kubeczka jogurtu naturalnego z 2 łyżkami majonezu i łyżką musztardy i przyprawić do smaku wymieszać najlepiej blenderem żeby smak stał się jednolity i dodać to do sałatki i wymieszać. Doprawić do smaku. Odstawić na chwile do przegryzienia się.