SAŁATKA Z TUŃCZYKA

Składniki:

 

1 puszka tuńczyka w oleju

1 puszka kukurydzy konserwowej

1 puszka zielonego groszkukonserwowego

1 czerwona papryka

5 jajek

5 ziemniaków średniej wielkości

7 łyżek majonezu

sól

pieprz

Wykonanie:

Tuńczyka, kukurydzę i groszek osączyć z zalewy. Czerwoną paprykę pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Do miski przełożyć tuńczyka, kukurydzę, groszek, czerwoną paprykę, jajka i ziemniaki. Dodać majonez i dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę schłodzić w lodówce.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *