Składniki:
1 łagodna zupka chińska
1 ostra zupka chińska
2 podwójne piersi z kurczaka
1kapusta pekińska mała
1 puszka groszku konserwowego
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 słoik papryki konserwowej 600 ml.
3 jajka
majonez
sól
pieprz
Wykonanie:
Zupki przyrządzić wg. przepisu na opakowaniu, tylko zalać je mniejszą ilością wody. Ostudzić. Filet z kurczaka pokroić w kostkę, usmażyć na oleju, pod koniec smażenia dodać przyprawy i ostudzić. Kapustę pekińską drobno posiekać .Groszek i kukurydzę osączyć z zalewy. Czerwoną paprykę pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki razem połączyć. Dodać majonez, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Odstawić na chwilę do przegryzienia się smaków.