Składniki:
1 zupka chińska łagodna
1 zupka chińska ostra
30 dag. piersi z kurczaka
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
2 większe ogórki konserwowe
1 kukurydza konserwowa mała puszka
zielona cebulka
2 jajka ugotowane na twardo
majonez
śmietana
sól
pieprz
2 łyżki oleju
Wykonanie:
Pierś umyć pokroić w kostkę usmażyć na oleju ostudzić. Papryki, ogórki konserwowe i ugotowane jajka pokroić w drobna kosteczkę, dodać odsączoną kukurydzę i posiekaną zieloną cebulkę. Makaron z zupek chińskich pokruszyć na drobne kawałki i wrzucić do sałatki, dodać 3 łyżki śmietany i 6 łyżek majonezu, doprawić delikatnie pieprzem i solą . Sałatkę dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie wyjąc i znów wymieszać, jeśli jest za sucha dodać jeszcze łyżkę majonezu i śmietany.